Webbhotell för blogg eller hemsida

Det finns ett stort antal webbhotell, och är man inte ett proffs kan det vara svårt att veta vad som egentligen är bra och prisvärt. Vilket webbhotell du bör välja beror också på vilka behov du har: om du planerar att driva en massa webbsajter för många besökare, eller om du har en personlig blogg som du vill ha en egen domän till, spelar stor roll för vilka krav du bör ställa på din leverantör. Nedan har vi listat några av Sveriges största, vanligaste och mest prisvärda webbhotell. Vilket passar just dina behov?

Rank Webbhotell Länk Info Pris
#2 citynetowork City network City network är ett kraftfullt webbhotell med egenägt datacenter. 30 dagar pengarna tillbaka-garanti. 74:- Läs mer
#3 surftown Surftown Surftown är ett billigt webbhotell som samtidigt håller relativt hög standard. 36:- Läs mer
#1 binero Binero Binero är har utsätts till årets webbhotell 2009 och 2010. Binero är bland annat kända för sin snabba och trevliga support. 69:- Läs mer
#4 One.com One.com One.com är ett riktigt billigt webbhotell erbjuder webbhotell från 12 kronor i månaden. 12:- Läs mer

City Network

City Network har ett av de bättre webbhotellen på marknaden idag. Kapaciteten är väl tilltagen för de flesta behov, med 250 GB utrymme och 5000 GB trafik som standard. Det bör förtydligas, att detta är långt mer än vad många större företag behöver. Priset är facila 74 kronor per månad inklusive moms. En uppläggningsavgift tillkommer när man öppnar konto (295 kronor) men då bjuder också City på en .se-, .com-, eller .eu-domän i ett år.

Stöd finns för alla vanliga databaser och språk, från PHP och ASP till MySQL och CGI/Perl. Stöd finns också för publiceringsplattformarna WordPress, MediaWiki, Joomla!, phpBB, b2evolution och cubecart (de två sistnämnda lämpliga för e-butiker). Ett gediget utbud helt enkelt, och till bra pris. Sådant ger höga betyg.

Betyg: 8/10
Besök: www.citynetwork.se

Surftown

Surftown är ett av Sveriges billiga webbhotell, men i prisklassen är man i absolut topp. Priset ligger från 36 kronor och uppåt per månad, men håll utkik efter specialerbjudanden med rabatter under första året, som är ganska vanliga!

Surftown har två olika erbjudanden, ett för privatpersoner och ett för företag. Privaterbjudandet är dock tillräckligt även för de flesta företag, så om du inte vet med dig att er webb är särskilt kapacitetskrävande, kan du gott utforska något av de privata (och billigare) alternativen. Visst är det stor skillnad på kapacitet jämfört med en del andra webbhotell, men för att vara så pass billigt är Surftown helt klart värt en provkörning.

Betyg: 7/10
Besök: www.surftown.se

Binero

Binero är förmodligen det mest kända webbhotellet på marknaden idag. Både 2009 och 2010 utsågs man till Bäst i Test av tidningen Internetworld, och med gott om kapacitet till rimliga priser är det inte svårt att förstå varför.

Binero har under hösten och våren genomgått en expansionsfas vilket tyvärr har lett till en hel del instabilitet i systemen. Växtvärk har förmodligen gjort att man inte riktigt har kunnat ta hand om alla kunder som man borde, men investeringar på support- och tekniksidan kommer troligen att lösa detta under året.

Undantaget stabilitet och upptid är Binero riktigt bra. Man är generösa med utrymme och trafik, och för 69 (privat) respektive 138 (företag) kronor per månad är Binero prisvärt. Det är även mycket billigt att registrera domäner via detta webbhotell, särskilt .se-domäner, något som kan vara bra att veta om man är på jakt efter ett större domänimperium.

Betyg: 8/10
Besök: www.binero.se

One.com

One.com är förmodligen det billigaste webbhotellet på marknaden idag: ett konto kostar mellan 12 och 45 kronor per månad beroende på kapacitetskrav! Det här är det perfekta webbhotellet för dig som bara vill lägga upp en enklare hemsida, utan större krav på utseende och funktionalitet. Ett inbyggt hemsideprogram hjälper dig snabbt med sådant, men vill du ha ut mer så blir det besvärligare.

One.com är i allt väsentligt ett budgethotell. Vet du med dig att du bara vill ha det så enkelt och billigt som möjligt, med låga trafikvolymer och en halvdan support, kan det vara något för dig. Har du råd att avvara en tjugolapp till i månaden finns det bättre alternativ.

Betyg: 4/10
Besök: www.one.com

Copyright © 2011-2015 webbhotelltips.com.
Jämförelser och recensioner av billiga och bra webbhotell.