Virtual Private Server

VPS står för Virtual Private Server och är en metod som gör att man kan dela upp en fysisk server i flera olika virtuella delar som fungerar oberoende av varandra.  En vps är med andra ord det perfekta valet för dig som vill ha mer än ett webbhotell, men mindre än en egen dedikerad server.

Här presenterar vi de absolut bästa lösningarna för 2015.

 

Ipeer

ipeer vpsIpeer är Sveriges största leverantör av servrar och vps’er för privat- och företagskunder. Genom en solid och personlig framtoning har ipeer levererat kvalitétshosting i över 10 år. Hos ipeer kan du få hjälp med skräddarsydd hosting och du betalar därmed också endast för det du använder.

Vi rekommenderar Ipeer och framförallt deras nya tjänst Elastic Cloud Server som låter dig välja prestanda helt själv.

BÄST I TEST

köp

Länk: http://www.ipeer.se/elastic-cloud-server.php
Betyg:

 

Strongbox

vps strongboxStrongbox är en pålitlig leverantör med kunder som Elextrolux, Salming och Åhléns på listan. Man erbjuder fem olika nivåer av VPS-hosting, från det mest basala till avancerade och tunga tjänster som klarar det mesta i form av trafik och minne.

Utbudet av tilläggstjänster känns robust, liksom säkerheten och priserna är, om än något höga, helt okej (notera att de skiljer sig beroende på om du väljer Linux eller Windows!). Till priserna måste man också räkna med det höga antal funktioner som ingår i varje paket. Fokus ligger på SME-företag och det man gör gör man helt enkelt mycket bra.

Länk: Strongbox.se
Betyg:

Surftown

surftown vpsSurftown är ett av de mer kända företagen när det kommer till webbhotell, men de har också ett bra VPS-utbud. Här kan man välja mellan tre olika paket utifrån vad man tror kommer att passa en bäst. Skulle man sedan inse att man klivit i skor som är antingen för stora eller för små, så kan man ändra paket med några enkla klick i kontrollpanelen.

Priserna är helt klart rimliga sett till vad man får hos Surftown. Stöd för alla viktiga funktioner finns förstås, och kontrollpanelen är enkel och intuitiv (Power Panel). En nackdel är dock faktiskt just att paketen redan är färdiga. Visst bidrar det till en enkelhet och smidighet som ibland kan vara mycket eftertraktad, men som avancerad användare kan man störa sig på saker som bristen på tillval och val överhuvudtaget.

Allt som allt är Surftown en bra leverantör för dig som snabbt vill vara igång, inte har dussintals med sajter och bryr dig lite mindre om de tekniska detaljerna.

Länk: Surftown.se/vps
Betyg:

City Network/City Cloud

city cloud vpsCity Network är ett svenskt företag som tillhandahåller webbhotell och liknande tjänster. Man skiljer sig från mängden genom att faktiskt inte erbjuda en VPS-tjänst. Istället har man utvecklat en teknik man kallar City Cloud. City Cloud gör det möjligt att sköta all drift i molnet istället för på en enda del av en fysisk server. En stor fördel med detta är förstås skalbarheten: det går snabbt och enkelt att skala både upp och ner utifrån behov.

Säkerheten i Citys moln är mycket hög. City Network är en av få, om inte den enda, leverantörer som erbjuder 100 % upptidsgaranti! Som Cloud-kund betalar man förstås enbart för vad man använder (förutom diskdebitering) och man låser inte heller upp sig på långa bindningstider.

Som kund har du hela 10 olika kapacitetsalternativ att välja mellan, och priserna är även de högst rimliga. Sammantaget gör alla dessa faktorer City Cloud till en spelare att räkna med både för enkla och avancerade användare.

Länk: Citycloud.se
Betyg:

Ballou

ballouSedan 1997 har Ballou tillhandahållit webbrelaterade tjänster till företag, myndigheter och privatpersoner i Sverige. Just i den här branschen där aktörer kommer och går, är företagets ålder en bra indikator på saker som pålitlighet och kundbemötande.

Ballou erbjuder bara en storlek på VPS (1 GB RAM), något som tyvärr drar ner betyget lite. Dessutom är man ganska knapphändig med information på sin site, något som heller inte imponerar. Vad som dock är bra är utbudet av tilläggstjänster: mer avancerade användare kan utan problem skräddarsy sitt paket utifrån önskemål.

Ganska knappt med information, ett enda paket att utgå från och ett relativt högt pris gör dock att Ballou inte vinner högsta betyg.

Länk: Ballou.se/vps.php
Betyg:

Vilken vps är bäst?

Vi anser att Ipeer är den bästa vps’en just nu. Kom ihåg att alla inte har samma önskemål. En bra vps för mig behöver nödvändigtvis inte vara den bästa vps’en för dig!

Copyright © 2011-2015 webbhotelltips.com.
Jämförelser och recensioner av billiga och bra webbhotell.